fucina artistica boranga - művészi kovácsoltvas termékek
<<
Technológia  
   
 

Hogyan készül?

A vassal való munka évezredek óta két pilléren alapszik: a lobogó tűzön és az emberi kar erején. Egy megszelídített elem és a szelídítés eszköze együtt alkotják azt a hagyományt, amelyet a Fucina Artistica Boranga a 20. században és jelenleg is követni igyekszik. Hogy ez a törekvés pontosan mit takar, illusztrálja a Fucina Artistica Boranga alábbi 3 törvénye:

  • Nincs látható nyoma az elektrohegesztéses összekapcsolásnak,
  • nem használunk hidegen formázott vasat,
  • nincs mesterkélt kovácsoltvas.

Ezenfelül szót kell ejteni arról is, mit tesz a FAB azért, hogy termékei a lehető legtovább állják az idő próbáját. A Boranga alkotásait jellemző nagyfokú ellenálló-képesség titka a felületkezelésben rejlik.

Az antioxidáns felületkezelés lépései

Homokfúvás
A felületet homokfúvással tisztítják meg a revétől és az oxidációtól, míg az nem válik tökéletesen "fémtisztává".

Cinkszórás
Miután a homokfúvás megtörtént, a termék egy átlagosan 60-80 mikron vastagságú cinkköpenyt kap, mégpedig a forrószórásos technológia jóvoltából. Tehát a felületet ettől kezdve egy egyenletes vastagságú, min. 99,995% cinkréteg védi, az EN 1179-Z1-es európai normának megfelelően.

Festés
A megtisztított és cinkkel bevont felület védművének utolsó rétege egy kiváló minőségű, vizes diszperziós vagy oldószeres festék, amely szórás vagy ecsetelés révén kerül a helyére, pontosan 30 mikron vastagságban rétegenként. A festék kiválasztásánál alapvető kritérium, hogy maximálisan környezetkímélő és az UV fénnyel szemben ellenálló legyen.

Extra választási lehetőség

Megrendelőinknek lehetővé tesszük, hogy termékeinkhez
a) összeszerelve, a felületkezelés fenti menete után, vagy
b) alkatrészek formájában, akár felületkezelés nélkül is hozzájuthassanak.

 

Korlátrészlet
Korlátrészlet

   
  © 2004 info@boranga.hu web design